fredag 8 september 2017

Resurs Holding ändrar till halvårsutdelning och återköper aktier


Resurs meddelar idag att dem kommer att kalla till extra bolagsstämma i oktober där de kommer att föreslå att gå över till halvårsutdelningar istället för helårs. Samt att de ska återköpa 5% av samtliga aktier fram till nästa årsstämma.

De skriver också att de föreslår en "extra utdelning" under hösten 2017 om 1,50 kr per aktie. Som jag förstår det är detta ingen extra utdelning utöver den vanliga utan är bara utdelningen för första halvåret 2017. Lite knepigt uttryckt men det är positivt att Resurs sprider utdelningarna under året, och det är nog en trend vi kommer att få se i flera bolag framöver.

Jag gissade på en utdelning i min bloggpost om andra kvartalet på 3,4 kr / aktie, och när dem nu förslår en halvårsutdelning på 1,5 kr / aktie så kan det ses som lågt, men man får komma ihåg att de också kommer att återköpa aktier, totalt 5% av alla aktier. Återköpet betyder att Resurs använder sitt eget kapital att återköpa egna aktier, och det kan också ses som en utdelning eftersom våra nu ägda aktier kommer att bli mer värda eftersom det kommer att finnas färre aktier i bolaget. Så om man nu ska prata om "extrautdelning" så är det ju faktiskt återköpet av aktier som är extrautdelningen.

För övrigt skriver de också att de inte kommer att ändra gällande utdelningspolicy att dela ut minst 50% av årets resultat.

Så allt som allt så är det ett positivt besked för oss aktieägare om förslaget går igenom. Marknaden håller med och aktien stiger 3% idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar