torsdag 1 mars 2018

Månadsrapport februari 2018

Februari började väldigt skakigt men planade sen ut och slutade på -0,7% (OMXSPI). För året hitinitills blir det +0,9%.








Spekulativa portföljen (+3,1%)

Portföljen slog index igen, mest tack vare Mips som lämnade en ok rapport och steg 18% under månaden. Plejd som jag sålde hälften av för en månad sen fortsatte tuffa på med en 38%-ig uppgång. Även Probi har börjat röra på sig igen efter att ha lämnat en bättre rapport än befarat. I botten hittar vi AQ Group som lämnade en riktigt dålig rapport där marginalen sjunker efter att man inte tagit höjd för prisuppgångar på råvarupriser. Även SSM fortsätter att göra portföljen sur. Jag hade trott på utdelning från SSM men dem valde att helt ställa in utdelningen i år, så signalen de skickar är att de förväntar sig sämre tider.


2018 ser ändå bra ut än så länge och med en revansch från bostadsutvecklarna SSM och Magnolia bostad kan det bli ännu bättre.


Utdelningsportföljen

Inga utdelningar i februari, men en del inköp. Nya utdelningsaktier blev fastighetsbolagen Castellum och Hemfosa. Castellum är en favorit bland många utdelningssparare eftersom dem höjt utdelningen i 20 år i rad. På dagens kurs 129,25 har de just nu en direktavkastning på 4,1%, med utdelning i mars och september. Hemfosa har en direktavkastning på 5,0% på dagens pris 95,50. Det blir antagligen mer köp där dem närmaste dagarna. Hemfosa har utdelning i januari, april, juli och oktober. januari, juli och oktober är annars månader där utdelningarna varit få så den aktien passar perfekt i portföljen.
Förväntad utdelning under 2018 är nu uppe i 16 000.



Handel i Februari

Det har också blivit en del påfyllningar under februari där kursen varit svag, som t.ex. Hennes & Mauritz och Resurs. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar