tisdag 9 maj 2017

Utdelningar uppdatering

Utdelningarna har börjar trillat in på allvar, och nu har ungefär halva årets utdelningar kommit in. Det är något visst med att varje dag få upp ett meddelande i Avanza appen om utdelning som det varit de senaste dagarna. Börjar dagen med is på bilrutan? Köer på motorvägen? Spiller kaffe på skjortan på jobb? Medicinen heter - Utdelning - Det piggar upp!

Min utdelning per år ser ut som nedan. 2017 blir en liten besvikelse ser det ut som. Det beror på ombalansering i portföljerna när jag skapade min utdelningsportfölj i år, från att tidigare bara ha en aktieportfölj. Dessutom hade IAR Systems en bonusutdelning förra året.


Men jag hoppas kunna ta igen den magra tillväxten i år med att nå 10000 kr i utdelning nästa år. Förväntad utdelning i år är 7282 kr och nästa år c:a 8400 kr med återinvesterade utdelningar men utan nytt sparande. Då fattas det 1600 kr vilket betyder med 5% utdelning 1600 / 0,05 = 32 000 kr som behöver sättas in i utdelningsportföljen under året. Det ska nog gå att nå. Vi får se under årets gång var det lutar.

2 kommentarer:

  1. En liten tillväxt är bättre än ingen tillväxt alls. Se bara till att ge det flera flera år så ska du se att det börjar rulla på allvar i framtiden :)

    Bra jobbat!

    Tycker precis som du att det är en fantastiskt funktion som Avanza-appen erbjuder. Man blir glad varje gång man får en push-notis om utdelningarna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förhoppningsvis är det snöbollen som börjat rulla! =)

      Radera