söndag 1 juli 2018

Månad och halvårsrapport 2018


Sommarlunken på börsen har infunnit sig och under juni sjönk OMXSPI -0,2%, och för halvåret i år så har hitintills börsen stigit 0,4%.








Spekulativa portföljen (-2,2%)

Min spekulativa portfölj sjönk -2,2% under juni på grund av en rekyl i Paradox vilket inte var överraskande eftersom de steg 77% under maj. Bäst gick det för Magnolia Bostad och Mips. Magnolia som kommer med halvårsrapport 9 Juli har fått en del köprekommendationer och Mips aktiekurs har letat sig norrut på inga nyheter, och det är nog det som gynnar aktien eftersom det sista aktieägarna vill höra är om en ny kostsam stämning.





Under första halvåret 2018 har portföljen nu stigit 28,5% medan index precis orkat sig över 0%. Är förstås väldigt nöjd över den utvecklingen hitintills i år och hoppas på lika bra utveckling under nästa halvår.




Utdelningsportföljen


Efter utdelningsfesten i maj så var juni betydligt lugnare när det gäller utdelningar. Endast en utdelning trillade in och det var från Nobina på 1015 kr.





Handel i Juni

Sålde 1/3 av innehavet i Beijer Ref under månaden som jag återinvesterat en del av i andra aktier med högre direktavkastning. Men hoppas på att kunna köpa mer under Juli då börsen allmänt brukar sjunka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar